2013. november 29., péntek

Sötét tánc- 18. fejezet



18. Fejezet

Gábriel álla leesett. Tamara? Valóban az a lány, illetve nő áll előtte, akit keresett? Véletlen lenne? Vagy valami ördögi, vagy netán angyali játék?
Urielből őszintén bármit képes volt kinézni, de ha az angyal Tamara karjaiba vetette, akkor annak biztosan oka volt. Uriel látomásai magától Istentől eredőek, s noha Ő maga ritkán avatkozik bele a dolgokba személyesen, tippet adhat, merre haladjanak az események.
- Gabe. Mint Gabriel?
- Tessék?- kérdezte az angyal zavartan. Zavar? Talán nem is ez a legjobb szó. Inkább kész Káosz.
Akkor még ő maga sem tudta, mennyire igaza van.
- Azt kérdeztem, hogy Gabriel? Mint Isten Hírnöke?
Az angyal arcára mosolyt csalt saját neve és titulusa, úgy hogy ennek a nőnek a szájából hallotta. –Igen. Úgy.
- Nos, akkor. Lenne kedve Isten Hirnökének meginni velem egy kávét?
- Kérlek ne hívj így. –kérte őt az angyal. A hiúság nem éppen bocsánatos bűn a mennyek angyalainak, és ha tovább hallja ezeket a  szavakat, a végén még bűnbe esik. Az emberek világa még számára is rejt veszélyeket.  Az a sok érzelem, mindenkit képes megrészegíteni.
- Inkább maradjunk a Gabenél.
- Rendben. –bólintott rá a lány. – Akkor este nyolckor várlak, ott a sarkon. –mutatott a közeli kis kávéház felé.
- Én azt…
Tamara mosolyt villantott felé. – Nem most. Jelenleg arra várok én is, hogy bemehessek a múzeumba.
- Veled mennék, ha nem gond.
Tamara csilingelő nevetésének kíséretében vonultak be a következő csoporttal.

Tamara nagyon jól érezte magát a férfi társaságában. Régen nem érzett már ilyen erőt maga mellett. Talán csak egy bizonyos személy mellett, de azt is csak azért mert az volt aki.   
Csakhogy Tamara sem volt éppen átlagos ember.
Folyamatosan szemmel tartotta Gabrielt, mert furcsállta az egészet, ahogy megjelent, ahogy vele tartott, és elfeledkezett arról, akit keresett. Hacsak nem ő maga volt az.
Ahogy a múzeumban mentek körbe, Gabriel hirtelen megmerevedett minden ízében. Alig volt észrevehető, és csak egy pillanatig tartott, de Tamara ugyanúgy megérezte. Ám nem tett, és nem mutatott, semmit, kíváncsi volt mit keres itt a férfi.
Késő délután volt, amikor kijöttek. Gabe elnézést kért, és elindult a tömegben, észre sem véve, hogy miután biztonságos távolságba került tőle Tamara utána ment.
Az évek és a tapasztalat dolgoztak Tamara izmaiban és lelkében. Annyi ideje már, hogy ennyire izgalmas játszmába keveredett, bár ő maga választott annak idején, azért az adrenalin száguldása az ereiben mámorító volt számára.
Sajnos a sok évnyi kihagyás miatt elvesztette a férfi nyomát.
- A fenébe!- rúgott a falba a kis utcában ahol a férfi nyomát elvesztette. – há!- Tényleg öregszem! Á!
Az órájára nézett, még pár óra, és végre kiderítheti, mit is keresett itt Isten Hírnöke.
Este nyolckor már tűkön ült a kávézóban. Tudta nagyon jól, hogy Gabriel el fog jönni. Elvégre egy angyal nem szegheti meg a szavát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése