2013. december 4., szerda

Sötét tánc- 19.fejezet



19. fejezet

Este nyolc. Tamara az ablak mellett választott magának ülőhelyet, és várta, hogy az angyalkája befusson. Tudnia kell miért küldték utána, kicsoda, és miért most?
Szavatartó, fehér szárnyú mivoltához hűen pontban nyolc órakor meg is jelent Gabriel, abban a szerelésben, amiben elment. Tamara szája majdnem fülig ért, alig bírta titkolni elégedettségét.
-Nahát! Egy férfi, aki ismeri az órát!
-Egy nő aki nem késik öt percet.
Tamara nevetése elvarázsolta Gabrielt. Veszélyes dolog ez egy angyal számára. A halandókhoz való kötődés nem szülhet jót.
Délután, amikor elment egyenesen Angyalszigetre látogatott. Tudnia kellett Uriel miért küldte a lány után, de szokás szerint csak egy félmosoly, egy kacaj és egy kézlegyintés volt a válasz. Ez volt Uriel legrosszabb tulajdonsága. ~„ Még nincs itt az ideje.”~ Ez pedig a legszörnyűbb mondat, amit kimondott a száján. Annyit jelentett, hogy meglepetések sora készülődik az illető életében, és nem biztos, hogy kellemes meglepetések lesznek.
Mint Metatron, amikor kinevezés előtt állt. Csúnya sztori volt, de szerencsére jó vége lett, már amennyire jó lett.
-Hahó!- Gabriel arra eszmélt, hogy Tamara keze legyez előtte. –itt vagy?
-Mi? Persze, hogyne. –hogyan tudott már megint ilyen mélyen elmerülni? Kár volt, mert ezután igen éles szóváltás vette kezdetét
-Szóval Gabe. Mit keresel errefelé?
-Meg kellett találnom valakit.
-Kit?
-Nem fontos.
-Ha nem fontos miért kerested?
-Mert segítségre volt szüksége.
-És ez nem volt fontos?
-Nem. Vagyis..-Mi a fene? Sarokba szorították? Hogyan?
-Vagyis?
-Mi ez? Kihallgatás?
-Nem.
-Akkor nem mindegy?
-Nem.
Gabriel már épp válaszolni akart, amikor megint megmerevedett. Kinézett az ablakon, és az egyik utcai lámpa félhomályában megpillantotta a démont.
Tamarára pillantott. –Ne haragudj, de most mennem kell. –Azzal felállt, és kiszaladt az utcára, egyenesen a démon után, aki addigra az árnyak takarásában a közeli sikátorba vonult.
Nem vette, és nem is vehette észre, hogy nem egyedül ment.
Gabriel kiterjesztette angyali érzékeit. Harcoshoz méltón megszólította a démont.
-Jelen meg!
Az árnyak közül magas, fekete ruhás alak öltött testet. Gabrielnél is magasabb volt, és arcán kaján vigyor ékeskedett. Körülötte a rothadás bűze és kénszag terjengett, fekete aurával körbevonva.
-Üdv Gábriel. Isten Hírnöke. –szinte köpte a szavakat, melyek megvetéssel telve visszhangoztak.
-Te még élsz?- mondta hasonló modorban az angyal.- Belzebub.
-Sajnálatodra, még igen.
-Mit keresel erre?
Miközben az angyal és a démon beszélgetett Tamara a fal takarásában figyelte az eseményeket. Szíve hevesen dobogott az izgalomtól, és csak remélni tudta, hogy az eltelt harminc emberi évben nem felejtett még a délutáninál is többet. Ahogy folyt a bájcsevej a két fél között, szemügyre vette a démont. Régen volt már, hogy utoljára látta, de emlékezete szerint akkor ő lett a győztes. Mindenesetre alá kellett írni, hogy kinézetre Belzi igazán csábító külsejű férfi volt. Magas termet, erős kezek, hosszú fekete haj. Kicsit Urielre emlékeztette, megkockáztatta volna, hogy ikrek, ha Belzi nem démonnak született volna.
-Ami azt illeti, nem téged kerestelek, Hírnök.
-Akkor a lányért jöttél?
-Már ha lány lenne. – nevette el magát Belzebub, miközben rágyújtott egy cigarettára.
-Nem értelek.
A démon köhögve nevetett. –Basszus angyal! Ne röhögtess!
Miközben Gábriel értetlenül állt Belzebub befejezte a röhögést és az árnyak felé nézett.
-Nem harcolni jöttem minden esetre. Az az utolsó kis küzdelmünk elég sebet hagyott rajtam.
-Miről beszélsz?
-Te tudod miről beszélek- nézett továbbra is az árnyékba- Nem igaz?
Gábriel hátra nézett, ahová a démon, de nem látott semmit.
-Á!- mondta Belzebub- Értem már! Még nem jött rá. Te aztán tényleg vak vagy angyal!–újabb kacaj hagyta el a torkát. –Mindenesetre üzenetet hoztam neked. Itt az idő.
Azzal mélyen meghajolt, majd fekete köddé vált.
Gábriel értetlenül állt a sikátor közepén, és hiába nézett körbe, nem látott senkit, amitől igencsak rossz érzés fogta el. Ezért úgy döntött újra eltűnteti az angyali ragyogást, visszatér a lányhoz, és kideríti miért is olyan fontos, hogy vigyázzon rá.
Nem is sejthette, hogy Tamara is hasonló dologban töri a fejét. Mikor Belzi eltűnt azonnal lelépett, és visszaszaladt a kávézóba.
Nagyon is jól értette Belzebub minden szavát. A Pokol forrongani kezdett. Sokan túl lágyszívűnek tartották Lucifert, és el akarták távolítani. De ahhoz, hogy ez sikerüljön szükségük van arra, ami legyengíti a Herceget, és hogy megszerezzék, szükségük van az ő védencére is. Az nem volt kérdés, hogy meg kell védenie a családot.
Már csak azt kell tudnia, Gábriel most barát, vagy ellenség?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése