2013. július 8., hétfő

Sötét tánc- 15. fejezet



15. fejezet
Gabriel az egyik fehér oszlopnak támaszkodott Angyalsziget egy külön helyén, amit Uriel birtokolt.
Az angyal már régóta egy vízzel telt tálat nézegetett, és nagyokat hümmögött, ami jelenleg borzasztóan idegesítette Gabrielt.
Uriel volt köztük az egyetlen, aki anélkül volt képes a múltba vagy a jövőbe tekinteni, hogy közben beleavatkozott volna a dolgok folyásába, és megváltoztatott volna valamit.
-nos?- kérdezte Gabe.
-Nos mi?- válaszolt a válla felett Uriel.
-Mit látsz?
-Jah! Semmit.
Gabriel az égnek emelte tekintetét. Uriel mindig is kicsit … furcsa volt. Vagy inkább idegesítő. Vagy furcsán idegesítő, esetleg idegesítően furcsa.
Sosem lehetett rendesen eldönteni. Lényeg, hogy ő volt az egyetlen, aki mindent tudott. De tényleg mindent.
Gábriel el sem tudta képzelni, milyen lehet, amikor a múlt, a jelen, és a jövő egyszerre pereg le a szemed előtt, és változik az emberek, angyalok vagy démonok döntéseinek alapján.
Urielnél még rosszabb volt, hogy ő a „Mi lett volna ha” kezdetű kérdésekre is pontos választ tudott adni.
Uriel még mindig a tál előtt állt. Fekete, fényes, derékig érő haja inkább nőies volt és szöges ellentétben állt 190 centis magasságával, és masszív, izmos testalkatával.  Arcába hulló frufruja eltakarta folyton fürkésző világoskék szemét, így az ember, vagy angyal igazából sosem tudta, vajon őt nézi, a múltját, vagy esetleg a jövőjét.
Senki sem szeretett Uriel közelében lenni, talán azért, mert kinézetre inkább démonnak tetszett, mint angyalnak, ezért volt Angyalszigeten is külön lakrésze. Egyedül talán Mihály tudott vele szót érteni. Legalábbis Gabriel nem ismert mást.
-Uriel. - mondta Gabe kicsit fáradt hangon. – Kérlek, ha tudsz valamit, mondd meg. Kérlek.

Szinte már könyörgött. Tudnia kellett, hogyan segíthet Hanielen és a lányán.
-Hm- Uriel az állát a kezébe fogta és nagyon gondolkodni látszott. Ez egy kis reményt ébresztett Gabrielben.
-Nos?
-Hmmm….
Gabriel kezdett kijönni a sodrából a folyamatos hümmögések miatt. Szinte már úgy érezte, Uriel egyszerűen élvezi, hogy ezzel kínozhatja. Gondolta ezt abból, ahogy a férfi huncutul mosolygott, miközben nagyokat hümmögött.  Már majdnem feladta és elment, amikor Uriel végre méltóztatott megszólalni. Mély baritonja betöltötte a fehér termet.
-Szeretem Sherlock Holmest.
-Mi?- Gabriel elkönyvelte, hogy az angyal most tényleg megbuggyant.
-London, Baker Street 239. A Sherlock Holmes múzeum.
-De ez most, hogy jön ide?
-Keresd Tamarát.
Gabriel várt, hátha valami kiderül még. De Uriel nem szólalt meg. Úgy látszik, ennél többet, egyenlőre, nem fog megtudni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése